Een Eigen Omgeving

CREEREN VAN DE EIGEN OMGEVING 

~ een EIGEN weg vinden in het creëren in dat wat hen toekomt. ~

Zelforganisatie is een thema dus om het te laten passen, op welke locatie dan ook, is het nodig dit te kunnen laten ontstaan door het zelf op locatie is organiseren. Huidige technologie kan ingezet worden op een andere manier, zodat kinderen ermee kunnen werken.

Kinderen schrijven of bedenken hun eigen wereld, dus schoolboeken worden vervangen door hun eigen werk. Op deze wijze kunnen kinderen zelf op onderzoek uitgaan wat voor hen belangrijk is. Ook dit kan in verschillende thema’s worden opgezet met behulp van kundige leraren.

De Wondercampus, een omgeving voor inspiratie, spel en activiteiten. Verder nog andere middelen die nodig zijn voor:Buitenspelen en middelen die nodig zijn voor zelfexpressie.

Persoonlijk aandacht

Elk kind krijgt de nodige aandacht die het verdient. Elk kind krijgt de hulp die het verdient om zichzelf te ontwikkelen op een manier die eigen is aan zichzelf. Dat is niet vanzelfsprekend, want ondanks alle goede intenties is er in het huidige systeem nog weinig voor deze kinderen terug te zien. Dat komt door het systeem zelf in de eerste plaats. Die persoonlijke aandacht begint bij de aandacht van de leraren zelf voor het belangrijkste waarvoor kinderen op school zijn en dat is een ontdekking van dat wie ze werkelijk zijn en een EIGEN weg te vinden in het creëren in dat wat hen toekomt.